ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η εταιρεία “Kovanis Custom Sportswear” ιδρύθηκε το 1985 από τον Χρήστο Κοβάνη, πρωταθλητή της ποδηλασίας τη δεκαετία 1970-1980 στην ποδηλατική ομάδα της ΑΕΚ.

“Η ιστορία ξεκινά από τα εφηβικά χρόνια, σαν σπουδαστής σε σχολές σχεδιασμού πατρόν, κοπής και ραφής ενδυμάτων γενικά. Παράλληλα, σαν αθλητής ποδηλασίας στην ομάδα της ΑΕΚ και μέλος της Εθνικής ομάδας ποδηλασίας από το 1971-1981, κόλλησα το μικρόβιο που ήταν τόσο ισχυρό που άλλαξε την επαγγελματική μου πορεία. Έτσι, το 1984 ξεκίνησα με το σχεδιασμό και τη ραφή εξειδικευμένων – τεχνικών ρούχων ποδηλασίας, ακολουθώντας κατά βήμα τη διεθνή εξέλιξη και παρακολουθώντας μια σειρά από εξειδικευμένα σεμινάρια κατασκευής και παραγωγής αυτών των ρούχων, ενώ δεν παρέλειπα να παρευρίσκομαι σε όλες τις εκθέσεις στην Ευρώπηπου σχετίζονταν με το ποδήλατο.

Ο συνδυασμός της αθλητικής δραστηριότητας και ταυτόχρονα της επαγγελματικής μου ενασχόλησης, με οδηγό το πάθος για δημιουργία και εξέλιξη των αθλητικών ρούχων, με οδήγησαν στα σημερινά αποτελέσματα. Με μεγάλη προσπάθεια πολλών ετών κατόρθωσα σαν μοναδικός κατασκευαστής στην Ελλάδα να είμαι προμηθευτής της Εθνικής ομάδας ποδηλασίας (ΕΟΠ) καθώς και των περισσότερων Ελληνικών ποδηλατικών ομάδων. Η μεγάλη πείρα που απέκτησα μέσω της παραγωγής των τεχνικών ποδηλατικών ρούχων τα τελευταία χρόνια, με οδήγησαν στην αναζήτηση και κατασκευή περισσότερων ρούχων για άλλα αθλήματα όπως: waterpolo, enduro, bowling, downhill, στίβο, τρίαθλο, κωπηλασία, κολύμβηση καθώς και για τα αθλήματα των ΑΜΕΑ.

Σήμερα με υπερηφάνεια ατενίζω το μέλλον και συνεχίζω την προσπάθεια για μεγαλύτερα επιτεύγματα.”